martes, 8 de abril de 2008

Opinió: Les Canyes

Van passant el dies i sembla que ací ja no se’n recorda ningú del desastre que vam sofrir per “culpa” de diferents factors. Després de tot, i parle com a afectat, segons amb qui parles has d’anar amb peus de plom per no ferir cap sensibilitat, si a qui et dirigeixes és del sector dels què diuen que les canyes sí o les canyes no. No és la meua intenció acusar a ningú del desastre que segurament haguera sigut paregut en el cas que les canyes no hagueren taponat els ponts, però sí que m’agradaria que algú m’explicara: per què sols uns dies abans de la riuada estava penalitzat tallar canyes per falcar una rama de taronger, encanyar hortalissa,... (com s’ha fet tota la vida) al·legant que les canyes són un patrimoni que devem conservar, i dies després del gran desastre que va suposar la riuada, els mateixos que les defensaven les van triturar amb maquinària (les poques que van quedar), sense que ningú de nosaltres digués res.

No sóc cap expert en la matèria però de xicotet anàvem al riu i jugàvem amb canyes, i tinc molt clar que per moltes canyes que es tallen en poc temps en creixen el doble i més sanes que les que has tallat. Les arrels que generen les canyes tallades cada vegada en són més …estic segur que algú podrà explicar el procés millor que jo.

El que si que vull és denunciar el despropòsit de qui haja ordenat ruixar amb herbicida l’eixida de canyes joves, que com podeu observar a la foto estan brotant a les vores del riu Girona, baix de les restes de les canyes que es van triturar. Hem passat de ser un delicte tallar-les, a triturar-les i eliminar-les per complet, sense que ningú ens done cap explicació.
Pedro Carpi http://carpidisseny.weblog.net/

1 comentario:

Anónimo dijo...

Dirigete a la etiqueta "Las cañas" en este mismo blog, o copia y pega en la barra de direcciones de cualquier navegador http://riuadagirona.blogspot.com/search/label/Las%20ca%C3%B1as